Open top menu
petak, 14. ožujka 2014.


Sastojci:
250 gr keksa
1 kašika ruma
150 gr maslaca
200 gr čokolade za kuvanje
200 gr bele čokolade
200 gr mlečne čokolade
500 gr sira mascarponea
0,5 lit slatke pavlake


Priprema:
Keks izlomite i prelijte sa otopljenim maslacem i rumom. Smesu dobro pomešajte i utisnite u kalup za torte koji ste prethodno prekrili za papirom za pečenje.
U posebnim posudama na pari otopite čokolade u koje ste dodali 0,5 dl slatke pavlake. Potom ih ostavite da se ohlade i pomešajte sa mikserom. Preostalu pavlaku dobro pomešati u čvrsti šlag i dodati sir marscapone. Sve zajedno još dobro pomešati, podeliti na 3 jednaka dela i dodati otopljenim čokoladama. Na podlogu prvo stavite smesu sa belom cokoladom, potom kremu od mlečne čokolade i na kraju kremu sa čokoladom za kuvanje . Ukrasite po želji i stavite u frižider da se dobro ohladi.



Izvor: https://www.facebook.com/Receptizatorteikolace

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian