Sastojci:
250 gr. putera ili
margarina
1 casa kisele pavlake
2 kom jaja
120 gr. secera
1 kesica vanilin secera
1 kesica praska za pecivo
oko 600gr glatkog brasna koliko testo upije( oko 600-700
gr)
par kasika nekog
kiselkastog pekmeza za punjenje
malo prah secera sa mirisom vanile za posipanje
Priprema:
1.Dobro izmesati puter, vanilin secer i secer,dodati
jaja,pa zatim pavlaku.
2.Polako dodati brasno u koje ste umesali prasak za
pecivo.Treba da se dobije testo koje lepo moze da se mesi i razvija.
3.Zameseno testo razvaljati na debljinu od 3-4mm i seci
krugove casom ili nekom modlom srednje velicine.
4.Na svaki krug stavite malo pekmeza,pa malo povucite
krug da se istegne na blagi oval,pa
zatim smotajte kiflu.
5.Kiflice redjati na pleh oblozen papirom za pecenje(svaka
cast onome ko je izumeo papir za
pecenje!)
6.Peci ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200*c dok blago
ne pocnu da rumene,nemojte ih prepeci,treba da ostanu svetle!
7.Jos vruce kiflice pospite prah secerom.
Posluživanje
Odlicne su za uzivanje u svakoj prilici i uz kaficu u
dobrom drustvu.
Izvor: http://www.coolinarika.com/