Open top menu
utorak, 15. travnja 2014.

http://zena.blic.rs/data/images/2011-03-02/14347_beogradska-torta-02-foto-Vladislav-Mitic_iff.jpg?ver=1351767241


Sastocji

ZA GRILIJAŽ
400 g lešnika, 300 g šećera

ZA KORE
18 belanaca, 18 kašika šećera, 150 g mlevenih oraha, 3 kašike brašna
ZA PRVI FIL
18 žumanaca, 18 kašika šećera, 6 kašika brašna, 500 ml mleka, 250 g maslaca
ZA DRUGI FIL
200 g umućenog šlaga, grilijaž od lešnika
ZA UKRAŠAVANJE 
umućeni šlag

PRIPREMA

Dobro ulupajte belanca i šećer, pa lagano umešajte brašno i orahe. Preručite u podmazan 
pleh i sušite na 200 stepeni dok ne porumeni. Koru podelite na tri dela. Za prvi fil stavite
 mleko i šećer da se kuvaju. Žumanca i brašno dobro umutite i sipajte u ključalo mleko koje 
ste skinuli s vatre. Dobro izmešajte, vratite na vatru i kuvajte još oko sedam minuta. 
Ohlađeni krem sastavite s penasto umućenim maslacem. Za drugi fil karamelizujte šećer
 i spustite lešnike, pa izmešajte. Smesu preručite u uljem podmazani pleh. Kad se ohladi, 
sameljite je i sastavite s umućenim šlagom. U okrugle kalupe ređajte koru sečenu na 
veličinu kalupa, prvi fil, drugi fil, koru i tako dok ne utrošite materijal. Završite umućenim 
šlagom.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian