Open top menu
ponedjeljak, 14. travnja 2014.



Sastojci


  • Za krem

  •  5jaja
  •  200 gr.secera
  •  800 ml.mleka
  •  3paketica vanile
  • Za biskvit

  •  1jaje
  •  100 gr.secer
  •  100 mlmleka
  •  100 mlulje
  •  100 gr.brasno
  •  2 male zlicicekakao
  •  1 malu zlicicupraska za pecivo
priprema
jednostavno
  1. Ukljucite pecnicu na 180 C.
    Sud u kojem cete peci kolac, treba da je dubok(moze neka serpica) 22-24 cm.
    Stavite 5 zlica secera u serpicu i stavite ju na ne mnogo jaku vatru da se polako karamelizira.

  2. U jednu vanglu dobro izbijte jaja sa secerom, pa dodajte mleko i vanilu. To vam je smesa za krem.
    U drugu vanglu izbijte jaje sa secerom, pa dodajte mleko, ulje, brasno, pecivo i kakao. To je smesa za biskvit.
  3. U serpicu gde je vec secer karameliziran, sipajte najpre smesu za krem.
  4. Onda, u sredinu sipajte svu smesu za biskvit.
  5. U neku tepsiju, sipajte vrucu vodu, pa stavite serpicu unutra pa je stavite da se pece. Kolicinu vode odredite sami, treba da je priblizno bude oko 2 cm visine.

  6. Vreme pecenja je oko 55 min. da vam ne zagori gornji dio, mozete ga prekriti alu folijom posle pola sata pecenja.

  7. Kada je gotovo, izvadite kolac iz pecnice, ostavite ga da se ohladi i zajedno sa tepsijom stavite u hladnjak da se dobro stegne…mozda nekoliko sati…
  8. prevrnite ga na tanjir
Izvor: coolinarka.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian