Sastojci
Za krem
- 5jaja
- 200 gr.secera
- 800 ml.mleka
- 3paketica vanile
Za biskvit
- 1jaje
- 100 gr.secer
- 100 mlmleka
- 100 mlulje
- 100 gr.brasno
- 2 male zlicicekakao
- 1 malu zlicicupraska za pecivo
priprema
jednostavno
- Ukljucite pecnicu na 180 C.Sud u kojem cete peci kolac, treba da je dubok(moze neka serpica) 22-24 cm.Stavite 5 zlica secera u serpicu i stavite ju na ne mnogo jaku vatru da se polako karamelizira.
- U jednu vanglu dobro izbijte jaja sa secerom, pa dodajte mleko i vanilu. To vam je smesa za krem.U drugu vanglu izbijte jaje sa secerom, pa dodajte mleko, ulje, brasno, pecivo i kakao. To je smesa za biskvit.
- U serpicu gde je vec secer karameliziran, sipajte najpre smesu za krem.
- Onda, u sredinu sipajte svu smesu za biskvit.
- U neku tepsiju, sipajte vrucu vodu, pa stavite serpicu unutra pa je stavite da se pece. Kolicinu vode odredite sami, treba da je priblizno bude oko 2 cm visine.
- Vreme pecenja je oko 55 min. da vam ne zagori gornji dio, mozete ga prekriti alu folijom posle pola sata pecenja.
- Kada je gotovo, izvadite kolac iz pecnice, ostavite ga da se ohladi i zajedno sa tepsijom stavite u hladnjak da se dobro stegne…mozda nekoliko sati…
- prevrnite ga na tanjir
Izvor: coolinarka.com