Kako brzo i lako pripremiti hrskave, mirisne i veoma ukusne slane krastavce. Ovako pripremljeni krastavci imaju jedinstveni ukus, a pripremaju se veoma brzo.
Probajte i bićete oduševljene.
Letnji slani krastavčići.
Sastojci:
- - 1 kg manjih krastavaca
- - 1 ravna supena kašika soli
- - 3-4 čena belog luka
- - mirođija
- - 2 najlonske kese
Priprema:
- 1. Krastavce oprati, odseći krajeve. Izbušiti viljuškom. Mirođiju i beli luk sitno iseckati.
- 2. U najlonsku kesu složiti krastavce, mirođiju, so i beli luk. Kesu zavezati.
- 3. Zbog hermetičnosti kesu staviti u drugu najlonsku kesu.
- 4. Sve dobro protresti.
Ostaviti na sobnoj temperaturi 4-5 sati. Kesu povremeno protresti.
Nakon toga krastavci su gotovi. Možete ih čuvati u frizideru. Uživajte u svojim letnjim slanim hrskavim krastavčićima!