Open top menu
subota, 28. lipnja 2014.



Sastojci:

 6 pudinga od vanilije
 2l mlijeka
 2dl secera
 +
 250g maslaca sobne temperature
Dodatni sastojci:
 300g istopljene cokolade(tamne ili mlijecne)
 300g mljevenog kekisa ili(przenih ljesnjaka)
 300g kokosa
ukrasavanje:
 2 vrecice slag pjene ili
 2-3dl slatkog tucenog vrhnja



Priprema:
1. Puding skuhati po uputstvima.Skuhan puding sasuti u pripremljene posude i pokriti
prozirnom folijom, ostaviti da se puding u potpunosti ohladi(najbolje je puding skuhati noc
prije)
2. Maslac predhodno dobro umutiti i dodavati mu ohladjen puding kasku po kasiku.Umiksati
dobro puding u maslac pa smjesu podjeliti u na tri jednaka dijela.
3. U 1 dio dodati 300g istopljene cokolade (dobro izmjesati)
4. U 2 dio dodati mljevene kekse i
5. U 3 dio dodati kokosovo brasno
6. Zeljeni kalup obloziti papirom za pecenje(lakse se reze i vadi kolac iz kalupa) pa u kalup
sasuti Masu sa kokosovim brasnom (opet lakse je izvaditi kolac jer je masa dosta cvrsca
nego masa sa cokoladom ili keksom) poravnati masu i sasuti preostale dvije mase.
7. Kolac ostaviti u frizider na hladenje barem 3-4h ili u zamrzivac na 2h.. Ohladjen kolac
premazati slag pjenom ili slatkim tucenim vrhnjem..Ukrasiti po zelji…

Posluživanje:
Vazno je da su svi sastojci za ovu tortu sobne temperature ako se puding hladio u frizideru i tako
hladan dodan maslacu stvorit ce se bijele grudvice prilikom miksanja..Zato je najbolje puding
skuhati noc prije i ostaviti da se hladi na sobnoj temp. preko noci…




Izvor: www.coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian