Open top menu
petak, 11. srpnja 2014.


Želite uvek pri ruci da imate gusti, ukusni i slatki čokoladni sos koji možete koristiti za mnoštvo slatkih jela? Bez problema ga možete napraviti sami, evo i kako.



Ovaj sos možete koristiti za prelivanje sladoleda, voćnih salata, palačinaka. Gušći je od kupovnog sosa, a ređi od klasičnih čokoladnih namaza i možemo reći da jednostavno savršen. Recept smo pronašli na Crazy for crust blogu.

Potrebni sastojci:
½ šolje kakao praha
2/3 šolja pavlake za kafu
½ šolje agave sirupa ili meda
Prstohvat soli
1/2 kašičice vanila ekstrakta

Pomešajte kakao prah, pavlaku za kafu, med i so u manjoj šerpi pa sve mešajte žicom za mućenje na šporetu, veoma niskoj temperaturi dok se smesa ne zgusne, a kakao u potpunosti ne otopi, otprilike tri minute. Sklonite sa šporeta i dodajte vanilu.

Sos sipajte u čiste teglice, ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, poklopite i spremite u frižider.



Izvor: http://lifepressmagazin.com/

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian