Open top menu
srijeda, 16. srpnja 2014.

Probajte, isplatit će se.



Sastojci



Tijesto

 1 kg mekanog brašna  
2 jušne žlice ulja  
1 jušna žlica soli  
1 kocka svježeg kvasca (varijanta: suhi kvasac)  
1 čaša jogurta  
2 kom jaja  
2 jušne žlice šećera  
4,5 dl mlijeka  
1 paketić praška za pecivo

Priprema

1
Malo mlijeka, od ukupne predviđene količine, šećer i kvasac izmiješajte.

2
U brašno stavite sve namirnice kao i izmješani kvas (prethodno ga ne treba dizati).
3
Rukom (ili mikserom, spiralni nastavci) dobro izradite da dobijete glatko i podatno tijesto.
4
Ne mora se dizati i nije ga potrebno dodatno lupati.
5
Ostaviti u hladnjaku 2 sata da miruje.
6
Od ovog tijesta možete raditi sve kolače ili bilo koje drugo jelo koje zahtijeva dizano tijesto.
7
Umotano u foliju, tijesto može stajati i 15 dana u hladnjaku.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian