Sastojci
5 jaja
8 zlica secera
500ml vrhnja za slag
300-400g kikirikija
150g cokolade
1dl mlijeka
2 zlice secera
1 zlica margarina
Priprema
1. Samljeti neslani kikiriki(ja kupim slani,operem ga,osusim u pecnici na 50*C i ohladjen meljem)
odvojiti malo kikirikija i sjeckati nozem(jednu sacicu)
2. Cokoladu otopiti s 1 dl mlijeka,2 zlice secera i 1 zlica margarina
3. Odvojiti zumanjke od bjelanjaka.
bjelanjke umutiti u cvrsti snijeg uz dodavanje 8 zlica secera, u umuceni snijeg dodavati jedan po jedan zumanjak.
4. Umutiti vrhnje za slag,sjediniti sa umucenim bjelanjkom i zumancima
5. u kalup torte sipati prvo kikiriki, staviti umucenu kremu, poravnati,ponovo sipati kikiriki uz dodavanje nasjeckanoga,sarati zlicom po tome istopljenu cokoladu, ponovo staviti kremu, na nju staviti samo cokoladu, pa kremu, sipati kikiriki i sarati coklodam, postupak ponavljati dok traje kreme.
na vrh sipati kikiriki i ukrasiti cokoladom
6. Uglavnom ovim redosljedom;
1. kikiriki
2.krema
3.kikiriki
4.cokolada onako kasikom isarati
5.krema
6.samo cokolada
7.krema
8.kikiriki
9.cokolada, kasikom sarati
7. Staviti u zamrzivac, kad se stegne sluziti
NAPOMENA
S obzirom da se kolac radi bez termicke obrade, molim da jaja nabavite od sigurnog dobavljaca(ukoliko je moguce)
Izvor: www.coolinarika.com