Sastojci: | Količina: |
---|---|
- jaja | 6 |
- šećer | 6 kašika |
- šećer | 550 g |
- brašno | 13 kasika |
- ulje | 3 kašike |
- prašak za pecivo | 1 |
- kakao | 3 kašike |
- margarin | 250 g |
- mleko | 1/2 l |
- voda | 2 dl |
- linunov sok | 1 limun |
- čokolada za kuvanje | 100 gr |
Uputstvo za pripremu:
Najpre umutiti testo od 6 jaja, 6 kašika šećera, 4 kašike brašna, 3 kašike ulja, 3 kašike kakaa i 1 kesice praška za pecivo. Kada se dobro umuti, staviti u pleh i peći desetak minuta. Zatim pripremiti fil od 1 margarina, 250 grama šećera, 1/2 l mleka i 9 kašika brašna. Pazite samo da nema grudvica.
Kada se malo ohladi testo i kada se DOBRO ohladi fil, testo preliti prelivom od 300 gr šećera, 1 limunovog soka i 2dl vode. Zatim kad kora upije tu tečnost, premazati filom.
Glazuru od čokolade je najlakše pripremiti (bar meni) tako što se 100 grama čokolade otopi na pari.
Zatim preliti kolač glazurom i sačekati da se ohladi. Staviti u frižider i jesti nakon nekoliko sati. Mi najčešće ne čekamo da se ohladi, ali ko nije nestrpljiv, neka sačeka. I voila ! :) Prijatno!
Izvor: http://zena.blic.rs/