Open top menu
četvrtak, 3. srpnja 2014.



Sastojci

1200 ml. mleka


120 gr. custard praha za kreme ili 3 pudinga od vanile
150 gr. šećera
1 kašika vanila ekstrata
80 gr. mleka u prahu
200 gr. bele čokolade
250 gr. margarina ili maslaca
oko 500 gr. petit keksa

ja sam posle dugo vremena ponovo napravila kolač sa margarinom i mogu vam reći da je razlika u ukusu velika, vraćam se na maslac



priprema

Skuvati puding u mleku sa svom količinom šećera i ostaviti da se hladi dok ne bude mlak.

Umutiti margarin sa mlekom u prahu i dodati istopljenu belu čokoladu. Tome dodati mlak puding, dobro izmešati mikserom i odmah filovati kekse.


Ređati 5x4 keksa umočenog malo u mleko, staviti 10 kašika fila pa postupak ponoviti sa 4 reda keksa i 3 reda fila. Gore po želji staviti šlag, ja nisam ništa, dovoljno mi je kremasto i lepog ukusa od vanila 

kreme i lepog buter keksa.Samo malo naribam bele čokolade na parče koje poslužim.

(
omiljenirecepti.blogspot.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian