Open top menu
petak, 4. srpnja 2014.



Za biskvit:

15 bjelanjaka
200 g šećera
150 g brašna
100 g kokosa
3 žličice praška za pecivo
Za navlažiti biskvit:
malo toplog mlijeka


Za kremu:
15 žumanjaka
1 l mlijeka
150 g šećera
srž mahune vanilije
70 g oštrog brašna
35 g škrobnog brašna
100 g šećera u prahu
300 g maslaca
200 g čokolade
100 g kokosa


Za posip:
kokosovo brašno


Priprema:

Za biskvite: mikserom miksajte bjelanjke postepeno dodajući šećer. Miksajte dok smjesa ne
postane čvrsta. Oprezno umiješajte brašno prosijano sa praškom za pecivo. Na kraju umiješajte
još i kokosovo brašno. Smjesu podijelite na tri djela po ispecite tri okrugle kore. Pecite u
pećnici prethodno zagrijanoj na 180 C 20-ak minuta dok kora ne dobije lijepu zlatnožutu boju.
Još vruću koru preliti sa malo toplo mlijeka. Ohladiti. Ponoviti postupak sa ostatkom smijese još
dva puta.

Za kremu: pomiješajte žumanjke sa šećerom i
srži mahune vanilije. Dodajte 200 ml mlijeka (od 1 litre) brašno i škrobno brašno pa sve dobro
izmiješajte.Ostatak mlijeka kuhajte na umjerenoj vatri dok ne zakuha. Kad zakuha umiješajte
smjesu sa žumanjcima i vratite na vatru pa kuhajte uz stalno miješanje dok se smjesa ne
zgusne. Ohladite. Pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom u prahu. U izrađeni maslac umiješajte
ohlađenu kremu od jaja. Dobivenu smjesu podijelite na tri jednaka dijela. Čokoladu otopite na
pari. U jednu trećinu kreme umiješajte rastopljenu čokoladu, u jednu trećinu kokosovo brašno
a zadnju trećinu ostavite bez ikakvoga dodatka.
Slaganje torte: kora, čokoladna krema, kora, žuta krema, kora, krema sa kokosom.Kremom od
kokosa premažite i rub torte pa je posipajte kokosom. Ohladite prije posluživanja.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian