recept imam već jako dugo i češće je na našem stolu jer je omiljeni, a dobila am ga davno od kolegice <3
Sastojci
Fila I
30 dag smokava
10 dag grožđica
15 dag šečera u prahu
2 žlice pekmeza (marelice ili naranče )
1 limun (naribana korica i sok)
1 naranča (narinbana korica i sredina)
Fila II
30 dag oraha
20 dag šečera u prahu
1,5 dcl mlijeka
1 žlica ruma ili liker od naranče; maraskino
Fila III
4 žumanjka
15 dag šečera u prahu
1/2 limuna sok
15 dag maslaca
Priprema
1 pakovanje oblatni, pripremiti 4 lista.
2
Fila I Samljeti smokve, grožđice i naranču. Naranča neka odstoji u slanoj vodi preko noći ako nije neprskana (naribati koricu.. a sredinu samljeti sa ostalim sastojcima), dodati pekmez ili od marelice ili naranče, limuna) i šečer i sve izmješati. Filom izmješati jedan list oblatne i prekriti oblatnom.
3
Fila II Orahe samljeti i pomješati sa šećerom, pa pofuriti uzavrjelim mlijekom i rumom ili nekim likerom. Ohladiti pa premazati drugu oblatnu koju prekrijemo trećom oblatnom..
4
Fila III Šećer i žumanke kuhamo na pari i u ohlađeno dodamo izrađeni margarin i sok od limuna. Kremom premazati treću oblatnu i pokrijemo četvrtom tako da glatka ili rebrasta starna bude okrenuta prema gore (meni se više dopala rebrasta pa sam zato stavila ali vi stavite koja vam se više sviđa).
5
Čokoladna glazura po želji ..Nekad stavim čokoladnu glazuru a nekad ne ovisi ako ju stavljam onda gornja površina mi je glatka a ne rebrasta..
6
Isprobala Argona i još jedna slika
Posluživanje
Savjet: Ako limun i naranča nisu neprskani onda ih preko noći stavim u posudu sa slanom vodom i sutra dan dobro isperem, posušim i dalje nastavljam sa postupkom kako mi zatreba prema receptu.
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA
Izvor: coolinarika.com
petak, 12. rujna 2014.