Open top menu
petak, 5. rujna 2014.



Tijesto:

4 jaja
4 kasike secera
3 kasike brasna
1 kasika kaka
pola pecivo

Agda:

200 gr. secera
250 ml. vode

Krema:

500 ml. mlijeka
5 kasika secera
1 pudding od vanilije (moze I od banana ili kokosa
1 kasika brasna
4 zumanjka
220 gr, putera
200 gr. secera u prahu

Ukrasavanje:

4 bjelanjka
8 kasika secera


1 vanillin secer

Od gore navedeni sastojaka izmutite tijesto.

Istresite u nauljen kalup I pecite na 350F-180C.

Dok se kora pece na pec stavite secer I vodu.

Kuhajte oko 5 minuta pa maknite sa peci.

Toplu koru zalite pripremljenom agdom I ostavidi.

Na pec stavite 400 ml. mlijeka I 5 kasika secera pa pustite da prokuha.

U nekoj posudi izmutite zumanjke,puding,brasno I 100 ml. mlijeka.

Sve to istresite u prokuhalo mlijeko I mjesajte dok se nezgusne (kuhate kao pudding)

Kremu maknite sa peci da se hladi,poklopite da se nestvori kozica i ponekad promjesajte.

Dok se krema hladi izvadite puter iz frizidera da omeksa na sobri.

Kad je krema potpuno hladna izmutite puter sa secerom u prahu I dodajte kremi.

Ponovo dobro izmutite I istresite preko ohladjeIzmutite bjelanjke,dodajite jednu po jednu kasiku secera I neprestano mutate.

Dodajte I vanillin secer I nastavite sa mucenjem

dok se secer skroz neotopi I dok nedobijete finu glatku kremu.

Kremu od bjelanjaka istresite na vrh kolaca I ostavite u frizider da se hladi bar dva tri sata do sIsjecite na zeljene komade I posluzite se 
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian