Sastojci
petit keksa
300 gr. slaga
150 ml. kisele vode
1 slag-fix
2 dcl. kisele pavlake sa 20 % m.m
1/2 table strugane ili seckane cokolade za kuvanje
200 gr. jagoda
1.5 dcl. vode
6 kasika gustina
2.5 dcl. vode
secera po zelji i ukusu
Dekoracija
jagode
crveni preliv
slatke pavlake ili slaga
Priprema
1.
Skuvate vocnu kremu od 200 gr. voca koje stavite u 250 ml. vode, nakon sto provri viljuskom izgnjecite jagode, i dodate gustin i secer izmesan sa 1.5 dcl. vode i skuvate da bude gusto.
2.
Ostavite da se ohladi.
3.
Umutiti 300 gr. slaga sa 150 ml. kisele vode i slag-fix-om.
4.
Jedan deo ostavite za premazivanje cele torte i ukrasavanje po zelji.
5.
U ostalo dodati struganu cokoladu na krupno ili iseckanu nozem i kiselu pavlaku.Pazljivo izmesati.
6.
Redjati kekse umocene u mleko, zatim deo vocne kreme i polovinu slaga sa pavlakom i cokoladom.
7.
Poklopiti redom keksa pa jos jednom filovi i keksi.
8.
Premazati celu torticu slagom i na povrsinu poredjati iseckane jagode na cetvrtine.
9.
Obode tortice ukrasiti ruzicama i nakon toga preliti jagode prelivom napravljenim po umutima na vrecici.
10.
Dobro ohladiti i seci na snite.
11.
Ako snite pravite sa smrznutim jagodama u tom slucaju na povrsinu torte poredjati manje smrznute jagode i preliti prelivom i odmah u frizider!!!
Izvor: coolinarika.com