Open top menu
petak, 19. rujna 2014.

Recept je prejednostavan, a ko voli banane oduševiće se. Možda vam, kao i meni, ispadnu pregnjecave prvi put (što uopšte neće smetati ukusu), ali svaki naredni put, nakon što sam shvatila koliko ih trebam držati na vatri, ispali su odlični.



Sastojci:

- 1 banana
- 1 kašika meda
- pola kašike ulja

Priprema:

Isjeći bananu na kriškice. Pomiješati kašiku meda sa pola kašike vode u maloj posudici i ostaviti sa strane. Tavu staviti na ringlu, na srednju jačinu i istresti ulje. Poredati kriške banane na tavu i pržiti svaku stranu od 1 do dvije minute, odnosno dok strana koja se prži ne poprimi zlatno-smeđu boju. Kada ih prevrnete na drugu stranu, odmah dodajte mješavinu meda i vode i isključite ringlu. Ostavite da se sve tako kvrčka ne više od jedne minute. Odvadite banane u drugu posudu, pospite sa malo cimeta (prstohvat) možete ih servirati sa čvrstim jogurtom, zaista fenomenalna, a jednostavna poslastica!

Izvor: namirnice.ba
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian