Open top menu
utorak, 9. rujna 2014.

Obozavam ove posne kiflice koje mama sprema,  jos od vremena kad je imala ukupno otprilike 10-ak recepata za torte i kolace :)










Sastojci

    potrebno:
     300ml ulja
     150ml vruce vode
     1 prasak za pecivo
     cca 500g brasna
    za valjanje:
     cca 200g secera u prahu
     1 vanilin secer



Priprema
1


Ukljucite rernu na 200 stepeni.
2
Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak za pecivo i promesajte pa dodajte brasno postepeno mesajuci najpre kasikom a zatim i rukom.
3
Testo podelite na 3-4 loptice (ja sam na 2 i dobila sam 16 vecih kiflica, ali mamine male su sladje) pa na pobrasnjenoj dasci najpre rukom oblikujte spljosteni krug a zatim rastanjite oklagijom. Stavite na svaki deo po malo marmelade (ja stavila fenomenalni argentinski sir od dunja) i motajte kiflice koje redjate na pleh sa pek papirom i odmah pecete dok ne porumene. Ako vam se testo lista samo pritisnite prstom tu i tamo; kiflice budu ‘rosave’ kad se ispeku, ali secer to lepo prekrije ;)
4
Vruce kiflice valjajte u prah secer pomesan sa vanilinim secerom.
Posluživanje
Lepse su kad se ohlade (vise krckaju).
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian