Open top menu
nedjelja, 14. rujna 2014.


Jako jednostavna, mirisljava i fina!

Sastojci:

  •  500 gr kora
  • za prvi fil:

  •  3 veca jaja
  •  3 kasike secera
  •  1 solja (2 dl) ulja
  •  pola solje psenicnog griza
  •  1 solja jogurta
  •  1 kesica praska za pecivo
  • za drugi fil:

  •  1 l mleka
  •  9 kasika secera
  •  3 pudinga od vanile



Priprema:

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Najpre skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mesanje kako se ne bi stvorila korica.
    Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca, ulje, griz, prasak za pecivo i jogurt.
    Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na cetiri dela, tako da dobijemo cetiri strudle. Ja sam slagala po cetiri kore (u pakovanju ih je bilo 16)
    Slagati kore - na prve tri staviti po tri, cetiri kasike prvog fila a na cetvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.
    Strudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za  manje od 15 minuta na 180 stepeni.
    Sacekati da se prohladi, pa iseci i  posuti secerom u prahu.

Posluživanje:

Strudla je prelepa kad je topla, a meni je jos lepsa kada se dobro ohladi jer me ukus podseca na krempitu. Brzo se priprema i moze doci u obzir i puding od cokolade ili nekog drugog ukusa, na primer karamel ili ko sta voli ;))



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian