Tikvice oguliti,i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.
Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.
Przimo tikvice da malo
porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija
varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.Isprobala draga Zorica(Pomoravka),i otad tako radim.
Unutrasnjost vatrostalne posude(u
ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako
dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo red tikvica.
Na tikvice poredamo sunkicu i sir
izrendan,i tako dok ne potrosimo sve sastojke.Ja sam dobila tri sloja,s
tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom..
Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
Pecemo na 200C oko 30 min.
Izvor: coolinarika.com