Sastojci
1 sloj
- 150 gr seckane orahe
2 sloj
- 8 belanci
- 200gr šečer
- 3 žlice marmalad od marelice
- 1 kesica vanilin šečer
3 sloj
- 8 žumanca
- 250ml mlijeko
- 10 žlice šečer
- 6 žlice griz
- 250 gr margarin
4 sloj
- 2 kesice šag pjena Podravka
- 250ml hladno mljeko
Priprema
1
1. sloj
2
Tavu br. 40 obložite sa papirom za pečenje
3
Orahe naseckajte na krupno
4
Poredajte ih u tavu
5
Pecite ih, ne dugo , samo malo
6
2. loj
7
Belance dobro izmutite sa šečer
8
Dodjate marmeladu i vanilin šećer
9
Sa ovom smjesom prelijte pečene orahe u tavi
10
Pecite 15 min na 250 C
11
Ostavite još 15 min u pečnici
12
3. sloj
13
Žumance stavite u lonac u njih promiješajte mlijeko i šečer
14
Kuhajte na laganoj vatri kratko
15
Dodajte griz i kuhajte doj smijesa ne postane gušča
16
Ostavite nek se smjesa dobro ohladi
17
Dodajte margarin
18
Dobro sve promešajte sa mikserom da smjesa postane jednakva
4. sloj
Mljeko i šlag pjenu izmiksirajte miskerom da postane gusta smjesa
U tavi nad pečene belanci podjednako premazite smjesu od 3 sloj
Odozo podjednako premazite šlag pjenu Izvor: coolinarika.com