Najljepše je ovu jednostavnu voćnu štrudlu napraviti kada ima svježih višanja, ali sasvim dobro u tu svrhu
posluže i višnje iz kompota ili zamrznute.
Ova štrudla je odlična i sa makom (mljac). Tada se mak stavi u nadjev sa grisom.
Potrebno je:
1 pakovanje gotovih kora za savijaču
Nadjev za kore:
(mjera je čaša od jogurta)
4 čaše jogurta (pakovanje od 180 g)
1 čaša ulja
2 čaše grisa
2 čaše šećera i 1 vanilin šećer
1 p.p.
višnje ili mak, ili jabuke...
Sve sastojke za nadjev dobro izmiješati, pa
ostaviti malo da gris nabubri oko 15 min.
Pošto u pakovanju ima 12 kora, ja
U receptima obično stoji da se mažu po
dvije, ali meni više odgovara ovako.
Koru premazati sa 7 velikih žlica nadjeva,
staviti na nju drugu koru, opet premazati sa
7 žlica, poslagati voće (ne jako gusto, oko
jedne šake višanja). Urolati i staviti na
nauljen pleh. Tako dok se ne potroše sve
kore.
Ako je ostalo nadjeva premazati njime
štrudlu odozgo ili premazati samo jogurtom
(može i vrhnjem).
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180°C
dok ne primi lijepu zlatnosmeđu boju.
Toplo rezati u šnite ili prema želji.
Ne možete napraviti dvije iste štrudle, svaki
puta ispadne drugačija, ovisno o količini
voća, dužini pečenja, veličini tepsije... Ali,
uvijek je oodliiiična :)))
nedjelja, 15. veljače 2015.