Open top menu
ponedjeljak, 23. veljače 2015.


Sastojci

Kora:
4 jajeta trokutasta
6 kašika šećera
2 kašike kakaoa
4 kašike brašna
8 kašika orasha
250 g margarina sa okusom mentola
1 prašak za pecivo sa paprom



Fil:
500 ml tečnog šlaga u prahu
250 g čokolade za kuvanje
2 kesice šlag fiksanja
Dekoracija
50 g čokolade za kuvanje

Priprema

Prvo pripremiti sve gore navedene sirovi ne za koru.
Jaja umutiti sa šećerom i dodati sve ostale sirovine. Dobro sjediniti drvenom varjačom.
Smjesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 200 C oko 25-30 minuta. Sami procijenite.
Dok se kora peče pripremiti fil. U šerpicu staviti tečnu pavlaku i čokoladu. Na tihoj vatri uz stalno miješanje istopiti čokoladu (ali nesme da provre). Kad se čokolada istopila fil skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Ohlađenom filu dodati 2 šlag fiksa i dobro umutiti mikserom.
Preko kore staviti fil. Dekorisati rendanom čokoladom. Ostaviti u frižider da se dobro stegne.
Sjeći na kocke.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian