Open top menu
petak, 6. veljače 2015.

Sastojci za fil:

    2 jaja
    160 g margarina (maslac)
    1 kafena kašika soli
    400 g rendanog sira
    ½ kg sjeckanog špinata


Sastojci za tijesto:

    1 kg brašna
    1 kvasac
    1 jaje
    ½ l mlijeka
    3 manje kafene čase ulja
    2 supene kašike šećera
    1 supena kašika soli


I još:

    malo mlijeka



Priprema fila:
Umutiti malo mikserom 2 jaja sa 160 g margarina (maslac) i soli. Zatim dodati oko 400 g rendanog sira i ½ kg sjeckanog špinata.

Priprema tijesta:
Zamijesiti meko tijesto. Podijeliti na četiri dijela i od svakog razviti koru 40/25 cm. Namazati filom, umotati rolat. Isjeći kiflice debljine 1.5 cm. Redati u plehu na hartiji za pećenje kao na slici. Premazati žumanjkom, staviti susam, ostaviti da naraste i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Važno:
Nakon pećenja dok je jos vruće u plehu, politi mlijekom (1 supena kašika na nekoliko kiflica) i ostaviti da se osuše.



Izvor : domaci-recepti.blogspot.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian