Ako se odlučite za obično Medeno srce, to jest mrsno, biće vam potreebni sledeći sastojci:
200 ml mleka
200 gr šećera
400 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta ( po želji )
7 – 8 supenih kašika džema od kajsija ili šljiva
150 gr čokolade za kuvanje ( za glazuru )
malo ulja ( za glazuru )
malo mleka ( za glazuru )
Kako se pravi kolač Medeno srce?
Umutiti mleko i šećer dok se sav šećer ne rastvori. Možete mešati i varjačom.
Zatim dodati: prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet, pa sve sjediniti.
Testo zagustiti brašnom.
Ovako pripremljenu smesu razliti u pleh željenog oblika, koji ste prethodno obložili masnim papirom za pečenje ili dobro podmazali uljem. Pecite 20 – ak minuta dok ne porumeni.
Kada je testo pečeno, ostavite ga da se prohladi, pa presecite pažljivo na pola, kako biste dobili dve kore.
Rastopite na tihoj vatri džem od kajsija ili šljiva, pa time premažite donju koru. Prekolopite drugom korom.
Pripremite glazuru tako što ćete na tihoj vatri rastopiti čokoladu za kuvanje, kojoj ćete dodati malo ulja i malo mleka.
Dobijenom glazurom premažite kolač medeno srce i ostavite ga da se ohladi, pa secite na komade željene veličine.
Recept za posno Medeno srce
Recept za posno Medeno srce
Za posno Medeno srce e vam biti potrebni sledeći sastojci:
200 gr šećera
300 ml mlake vode
400 gr brašna
2 supene kašike kakaa
1/2 kesice praška za pecivo
1/2 kesice cimeta ( po želji )
7 – 8 supenih kašika džema od kajsija ili šljiva
100 gr čokolade za kuvanje ( za glazuru )
malo ulja ili margarina ( za glazuru )
Kako napraviti posno medeno srce?
Postupak za mešenje fila je isti kao kod mrsne varijante kolača Medeno srce.
Međutim, za posno Medeno srce se peku dve kore, to jest ispečete polovinu filu, pa još jednu polovinu.
Kada su kore pečene, rastopite džem na tihoj vatri, kako biste ga lakše razmazivali. Džemom premažite donju koru, pa preklopite drugom.
Pripremite glazuru od čokolade, pa premažite kolač Medeno srce. Ostavite da se ohladi, pa secite na komade željene veličine.
Izvor: saznajlako.com
Izvor: saznajlako.com