Open top menu
subota, 7. veljače 2015.


Evo jednog recepta, odličnog za jutarnji ili večernji obrok, a isto tako za piknik :)
Recept je sa coolinarike od dvazen pod nazivom rolnice s fetom i kulinom. Prilikom isprobavanja recepta nisam u kući imala ni fetu ni kulen nego sam se poslužila šunkom za pizzu i gauda sirom. Znači tijesto možete puniti po vlastitoj želji :)
Količina je dovoljna za 16 komada rolnica veličine šake :)

Sastojci :

Tijesto
60 dag brašna
2 dag svježeg kvasca
1 mala žličica soli
2-3 žličice šećera
3 dl mlijeka
10 dag omekšalog margarina
1 jaje
1 žlica ulja

Nadjev:
20 dag šunke, vratine, kulena ili sl.
20 dag gaude, podravca ili sl.
malo origana
5 dag margarina za premazivanje tijesta

+ jedno jaje za premazivanje rolnica

Original recept pogledajte ovdje.





Priprema:

U posudu staviti brašno, dodati uzašli kvasac i ostale sastojke za tijesto. Dugo ga miješati spiralnim nastavcima miksera. Ostaviti neka stoji pokriveno na toplom mjestu 20-tak minuta da se digne.
Pobrašniti radnu površinu pa na njoj premijesiti dignuto tijesto i razvaljati pravokutnik tako da bude debelo samo pola prsta. Tijesto premazati otopljenim margarinom. Na rub suprotnih strana složiti salamu pa na nju sir (deblje fete) i posuti malo origanom.
Zarolati do sredine, odrezati na dvije "kobasice" pa svaku odrezati na 8 dijelova.
Složiti u tepsiju 4 reda po 4 rolnice i ostaviti da se malo dignu dok se ugrije pećnica na 180 st.C
Kad je pećnica ugrijana, rolnice premazati jajetom i staviti peći 20-tak minuta.
Rolnice su jako zasitne, za nas je četvero bila dovoljna ova količina namirnica.




Izvor: receptiizmojebiljeznice.blogspot.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian