najbolje koje sam jela… vazdusaste, mekane, ukusne…mmmmm savrsene za djecju uzinu, za raznorazne sendvice, za dorucak…
Sastojci
2 paketica (7 gr.) suh kvasac
1/2 case tople vode
1/3 case secer
1/2 case mek puter
1 i 1/2 zlicica soli
2 velike zlice instant pire (pahuljice)
1 casa vruce vode
4 i 1/2 case brasno
jos putera za premazivanje
casa je od 300 ml.
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1
Najpre kvasac: sa zlicom secera i 1/2 case vode ostavite ga 15tak min.
2
Stavite puter u posudu i dobro ga izmutite mikserom zajedno sa secerom, dodajte sol, pahuljice za pire i sipajte u smesu vrucu vodu.Mutite smesu oko dva min. Do tada ce se vec prohladiti.
3
Dodajte kvasac i 1 casa brasno. Umutite. Onda dodavajte casu po casu brasna i umesite glatko testo. Nemojte dodavati brasno odjednom zato sto mozda vam nece trebati cela kolicina. Testo treba da je mekano. Ostavite ga na toplom oko 1 i 1/2 casa.
4
Stavite testo na pobrasnjenu povrsinu i lagano ga prevrtite nekoliko puta i ostavite ga opet da odmori desetak min.
5
Onda ga podelite na 24 dela, formirajte loptice koje cete staviti u pleh (prekriven pek papirom) premazite ih otopljenim putero i ostavite jedan sat da odmore. Za to vreme trebalo bi da se dodirnu jedna sa drugom…
6
Pecite ih na 180 C samo 15-20 min. samo da malo porumene. Kada ih izvadite mozete ih opet odmah premazati sa otopljenim puterom.
ponedjeljak, 16. veljače 2015.