Open top menu
nedjelja, 15. veljače 2015.

snickers praline




Sastojci

    praline
     200 g mljevenog keksa (vrsta po zelji)
     50 g karamela (bombona)
     2 zlice meda
     80 g neslanog kikirikia
     1 vanil secer
     100 g cokolade za kuhanje
     70 ml vode



Priprema
1
Karamele narezati na male komadice
2
Cokoladu nakidati, dodati karamele, preliti vodom i otopiti na laganoj vatri, pari ili u mikrovalnoj. U otopljenu cokoladnu smjesu umijesati van. secer, med i promijesati
3
Kekse samljeti i preliti ih cokoladnom smjesom.
4
Kikiriki (ako je slan) preliti s malo vode i ostzaviti oko 10 minuta, zatim dobro isprati. Tako nece biti slan. Sitno ga narezati ili samljeti i dodati u smjesu. Sve dobro promijeati.
5
Smjesu stavljati u kalupice za preline ili papirnate manje kosarice. Staviti u frizider na 1 sat. Odvojiti ih pazljivo od kalupa. Po zelji uvaljati ih u cokoladne kuglice, kikiriki ili po zelji. Smjesa se moze oblikovati i u kuglice ili roladicu pa rezati kada se stisne.


6
Kolicinu sastojaka povecati po zelji.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian