Open top menu
četvrtak, 19. veljače 2015.



Sastojci:
500 g mekog brašna, 
1 jaje, 
6 kašika ulja, 
250 ml mleka, 
20 g svežeg kvasca, 
2 kašike šećera, 
1 kašičica soli, 1
2 viršli, 
50 g susama.

Priprema:
Razmutiti kvasac sa šećerom u zagrejanom mleku, te sačekati da naraste. Zatim u vangli pomešati brašno, so, belance, ulje i mleko sa kvascem, pa zamesiti glatko testo. Testo ostaviti oko pola sata na toplom mestu da naraste. Naraslo testo podeliti na loptice, od njih rukama oblikovati trake dužine desetak centimetara, pa ih uviti oko viršle u obliku spirale. Spirale poređati u podmazan pleh, premazati ih žumancetom i posuti susamom. Ostaviti dvadesetak minuta da narastu, zatim ih peći oko pola sata na temperaturi od 180 stepeni.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian