Open top menu
četvrtak, 5. ožujka 2015.

Premda će mnogi bez puno oklijevanja pitu svrstati među svoja omiljena jela, malo je onih koji će se odvažiti na pripremu 'domaćeg' tijesta za ovo ukusno jelo.



Sastojci:

Za tijesto:
dva jaja,
pola male žlice soli,
250 ml jogurta (jedna šalica),
šalica brašna,


žlica sode bikarbone ili prašak za pecivo
Za nadjev:
300 grama mljevenog mesa,
tri luka isječena na kockice,
začini po ukusu

Priprema:

Za početak potrebno je pomješati jogurt sa sodom te sačekati pet minuta da odstoji. Zatim u odstajali jogurt dodajte ostale sastojke koji su vam potrebni za pripremi tijesta i sve dobro promiješajte. Posudu za pečenje premažite uljem, a ako imate domaće masti ukus pite biti će još bolji. Površinu premazite brašnom, a za ovako malo količinu poslužite se manjom posudom za pečenje. U posudu izlijte polovinu tijesta te po njoj poredajte nadjev, a potom naspite drugu polovicu tijesta. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 40 minuta na 170 stupnjeva.



Izvor: mojakuhinja.net
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian