Potrebni sastojci:
Sastojci: keks beurre malo mlijeka za natapat keks 1 zeletina + 5 kasika vode 250 ml mlijeka 300 ml slatke vrhnje 2 slag fixa 1 vanilin secer 2 zumanjca 200 g cokolade 90 g secera 275 g slaga u prahu 300 ml mlijeka za umutit slag i jestive boje: crna, plava i(crvana)- ja nisam imala pa sam stavila narandzastu
Sastojci: keks beurre malo mlijeka za natapat keks 1 zeletina + 5 kasika vode 250 ml mlijeka 300 ml slatke vrhnje 2 slag fixa 1 vanilin secer 2 zumanjca 200 g cokolade 90 g secera 275 g slaga u prahu 300 ml mlijeka za umutit slag i jestive boje: crna, plava i(crvana)- ja nisam imala pa sam stavila narandzastu
Pripremanje:
Priprema: Fil: Sitno nasjeckati cokoladu, zumanjke pjenasto izraditi sa secerom.Zeletinu otopiti sa vodom i pustiti tako 10 minuta.Mlijeko zavriti i lagano dodavati smjesu od zumanjaka ne prestalno mjesajuci nekih desetak minuta.Zatim otopljenu zeletinu umjesati u smjesu sa mlijekom pa dodati cokoladu i izjednaciti smjesu te pustati da se dobro ohladi. Slatko vrhnje umutiti sa slag fixom i vanili secerom u cvrsti snjeg pa ga lagano umjesati u pripremljenu i ohladjenu smjesu. Keks namociti u toplom mlijeku i poredati od prilike sirina 3 duzina 4 keksa.I slagati tako keks, fil, keks, fil dok se ne postigne odgovarajuca visina. Zatim ostavit malo fila za oblikovanje. Stim da se u fil umjesa mljeveni keks radi lakseg oblikovanja. I obikovati autic. Bojati ga sa slagom u koji se prethodno doda zeljena boja Tortu najbolje posluziti iduci dan i naravno razveseliti slatkisa kojem je slatkis namjenjen
Priprema: Fil: Sitno nasjeckati cokoladu, zumanjke pjenasto izraditi sa secerom.Zeletinu otopiti sa vodom i pustiti tako 10 minuta.Mlijeko zavriti i lagano dodavati smjesu od zumanjaka ne prestalno mjesajuci nekih desetak minuta.Zatim otopljenu zeletinu umjesati u smjesu sa mlijekom pa dodati cokoladu i izjednaciti smjesu te pustati da se dobro ohladi. Slatko vrhnje umutiti sa slag fixom i vanili secerom u cvrsti snjeg pa ga lagano umjesati u pripremljenu i ohladjenu smjesu. Keks namociti u toplom mlijeku i poredati od prilike sirina 3 duzina 4 keksa.I slagati tako keks, fil, keks, fil dok se ne postigne odgovarajuca visina. Zatim ostavit malo fila za oblikovanje. Stim da se u fil umjesa mljeveni keks radi lakseg oblikovanja. I obikovati autic. Bojati ga sa slagom u koji se prethodno doda zeljena boja Tortu najbolje posluziti iduci dan i naravno razveseliti slatkisa kojem je slatkis namjenjen