Open top menu
četvrtak, 30. siječnja 2014.







Potrebni sastojci:
18 jaja
3 kašike kakaoa
450 g mlevenih oraha
250 g putera
1/2 l mlijeka
3 vanilin šećera
3 kašike brašna
510 g šećera
250 g šećera u prahu
3 štangle čokolade



Pripremanje:
Kora: Umutiti dobro 5 bjelanaca i 120 g šećera, dodati 1 kašiku kakaoa i 150 g oraha, sve izmiješati i peći. Treba umutiti i ispeći tri ovakve kore. Prvi fil: Izmiješati 10 žumanaca sa 150 g šećera, 3 kašike brašna i 2 kesice vanilin šećera i sipati u 1/2 l prokuvanog mlijeka pa vratiti na vatru dok se ne zgusne. Fil ohladiti. Drugi fil: Kuvati na pari 3 jajeta i 5 žumanaca i dodati 3 štangle čokolade (kuvati dok se ne zgusne). Posebno umutiti 250 g putera sa 250 g šećera u prahu i spojiti sa drugim filom. Tortu filovati tako što se prvo stavi žuti fil pa tamni, a okolo se takođe premaže prvo svijetlom masom pa tamnom.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian