Open top menu
četvrtak, 30. siječnja 2014.



Potrebni sastojci:
Kore(mera za jednu koru):

3 jaja
440g šećera
140g razmekšalog putera
220g brašna
7 kašika kakaa
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica ekstrata vanile
½ šolje vrele vode
1 kisela pavlaka
Fil od malina:

900-1 kg malina
5 kesica želatina
1 šolja šećera

Genache fil:

1/2l slatke pavlake
3-4 kašike šećera
400 g čokolade za mešenje 2 kašike maslaca
Pripremanje:
Sipati kakao u manju posudu i preliti vrelom vodom, dobro izmešati i ostaviti da se ohadi.
Umutiti puter sa šećerom, dodati žumanca a kada se dobro umuti dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, kiselu pavlaku, kakao i ekstrat vanile.
Posebno umutiti belanca u sneg i lagano umešati u smesu. Testo peći na 40-50 min na 180 C.
Podmazati pleh dimenzija 36x22 cm. Ostaviti da se ohladi pa svaku preseći na pola.
Fil od malina:

Potopiti želatin po uputstvu sa kesice. Jednu šolju šećera ušpinovati sa ½ šolje vode, izgnječiti maline i dodati ih šećeru.
Dodati želatin i mešati dok se rastopi a zatim ostaviti da se malo stegne.
Genache fil:

U posudu sipati sve sastojke, lagano zagrevati i paziti da pavlaka ne provri! Ostaviti u frižider da se malo stegne.
Filovanje:
Staviti koru, fil od malina premazati preko u gušćem sloju pa preko premazati genache fil ponovo kora
Poslednja, četvrta, kora ukoliko se prekriva fondanom, ukoliko ne, nema potrebe za tom korom.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian