Potrebni sastojci:
Kore(mera za jednu koru):
3 jaja
440g šećera
140g razmekšalog putera
220g brašna
7 kašika kakaa
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica ekstrata vanile
½ šolje vrele vode
1 kisela pavlaka
Fil od malina:
900-1 kg malina
5 kesica želatina
1 šolja šećera
Genache fil:
1/2l slatke pavlake
3-4 kašike šećera
400 g čokolade za mešenje 2 kašike maslaca
Kore(mera za jednu koru):
3 jaja
440g šećera
140g razmekšalog putera
220g brašna
7 kašika kakaa
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica ekstrata vanile
½ šolje vrele vode
1 kisela pavlaka
Fil od malina:
900-1 kg malina
5 kesica želatina
1 šolja šećera
Genache fil:
1/2l slatke pavlake
3-4 kašike šećera
400 g čokolade za mešenje 2 kašike maslaca
Pripremanje:
Sipati kakao u manju posudu i preliti vrelom vodom, dobro izmešati i ostaviti da se ohadi.
Umutiti puter sa šećerom, dodati žumanca a kada se dobro umuti dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, kiselu pavlaku, kakao i ekstrat vanile.
Posebno umutiti belanca u sneg i lagano umešati u smesu. Testo peći na 40-50 min na 180 C.
Podmazati pleh dimenzija 36x22 cm. Ostaviti da se ohladi pa svaku preseći na pola.
Fil od malina:
Potopiti želatin po uputstvu sa kesice. Jednu šolju šećera ušpinovati sa ½ šolje vode, izgnječiti maline i dodati ih šećeru.
Dodati želatin i mešati dok se rastopi a zatim ostaviti da se malo stegne.
Genache fil:
U posudu sipati sve sastojke, lagano zagrevati i paziti da pavlaka ne provri! Ostaviti u frižider da se malo stegne.
Filovanje:
Staviti koru, fil od malina premazati preko u gušćem sloju pa preko premazati genache fil ponovo kora
Poslednja, četvrta, kora ukoliko se prekriva fondanom, ukoliko ne, nema potrebe za tom korom.
Sipati kakao u manju posudu i preliti vrelom vodom, dobro izmešati i ostaviti da se ohadi.
Umutiti puter sa šećerom, dodati žumanca a kada se dobro umuti dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, kiselu pavlaku, kakao i ekstrat vanile.
Posebno umutiti belanca u sneg i lagano umešati u smesu. Testo peći na 40-50 min na 180 C.
Podmazati pleh dimenzija 36x22 cm. Ostaviti da se ohladi pa svaku preseći na pola.
Fil od malina:
Potopiti želatin po uputstvu sa kesice. Jednu šolju šećera ušpinovati sa ½ šolje vode, izgnječiti maline i dodati ih šećeru.
Dodati želatin i mešati dok se rastopi a zatim ostaviti da se malo stegne.
Genache fil:
U posudu sipati sve sastojke, lagano zagrevati i paziti da pavlaka ne provri! Ostaviti u frižider da se malo stegne.
Filovanje:
Staviti koru, fil od malina premazati preko u gušćem sloju pa preko premazati genache fil ponovo kora
Poslednja, četvrta, kora ukoliko se prekriva fondanom, ukoliko ne, nema potrebe za tom korom.