Open top menu
petak, 31. siječnja 2014.





Potrebni sastojci:
10 belanaca
300 g secera
100 g ostrog brasna
nekoliko kasika sirceta
800 g malina
300 g secera
1 l slatke pavlake
100 g gustina
300 g vode


Pripremanje:
Umutiti belanca u sam, pa postepeno dodavati secer i sirce. U sne lagano umesati brasno i razmazati masu u papir za pecenje, pa susiti u rerni na 150 C . Ispecenu koru posuti brasnom, okrenuti zajedno sa papirom, pokriti vlaznom krpom i posle pet minuta odlepiti papir. Skuvati maline sa po 200 g secera i vode. Razmutiti gustin u 100 g vode i kuvati s malinama dva - tri minuta. Vrucim filom preliti koru, ohladiti i tek tada preseci na tri dela i filovati tortu slatkom pavlakom umucenom sa 100 g secera. Tortu ukrasiti po ukusu. Prijatno
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian