Open top menu
četvrtak, 30. siječnja 2014.




Potrebni sastojci:
Biskvit:

2 jaja
2 kašike šećera
2 kašike brašna
1 vrećica vanilin šećera
2 vrećice pudinga od vanilije
6.5 dl mleka
4 kašike šećera za puding
200 g maslaca
1 vrećica želatine u prahu
500 g svežeg kravljeg sira
4 kašike šećera
500 g jagoda



Pripremanje:
Umutite žumanjke s obe vrste šećera, dodajte brašno i na kraju lagano umešajte čvrsti sneg od belanjaka. Kalup namažite maslacem i pospite brašnom ili ga obložite papirom za pečenje.
Ulite smesu i stavite je peći u pećnicu, prethodno zagrejanu na 180°, oko 12 minuta.
Izvadite biskvit iz kalupa i ohladite ga na rešetki.
Pripremite želatinu prema uputi na vrećici .Skuvajte puding u mleku sa šećerom, u vrući dodajte maslac, dobro izmešajte. Umešajte pripremljenu želatinu pa ostavite da se hladi
Jagode očistite, odvojite dio za ukras a ostale narežite na kockice.
Sir izmešajte sa šećerom i dodajte mu ohladjeni puding.
Umešajte i pripremljene jagode.
Na pladanj stavite biskvit i oko njega obruč kalupa omotan folijom.
Ulite kremu, poravnajte i ostavite u frižider da se dobro ohladi.
Ukrasite po želji preostalim jagodama i šlagom ili listićima badema.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian