Open top menu
petak, 31. siječnja 2014.





Potrebni sastojci:
250 g izdrobljenih oraha
4-5 kasike brasna
1 kasika ulja
250 g secera
4 jaja
250 g suvog grozdja
250 g suvih smokvi
250 g raznobojnog ratluka



Pripremanje:
Suve smokve secemo na parcice i stavimo u veci dublji sud. I ratluk secemo na parcad i dodamo u sud. Dodamo i suvo grozdje i orahe i promesamo. Polupamo jaja i stavimo u veci dublji sud. Dodamo secer i mutimo dok se secer ne rastopi. U sud dodamo brasno, ulje i mesamo dok se sastojci ne sjadine. Potom u sud dodamo sastojke iz dubljeg suda. Promesamo da sjedinimo sastojke i prespemo smesu u tepsiju oblozenu papirom. Pecemo 30 minuta na 170 C. Izvadimo tepsiju iz rerne, sklonimo papir i secemo tortu na parcad. poprskamo secerom u prahu.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian