Potrebni sastojci:
Vanila i kakao kora:
225gr margarina
200 g šećera
80 g mlevenih lešnika
180 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
3 jaja
100ml jogurta
1 kašičica vanile
3 kašike kakaoa
Kora karamel i karamel kakao:
225 g margarina
150 g šećera
50 g smeđeg šećera
80 g mlevenih lešnika
180 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
3 jaja
100ml jogurta
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašika kakao
Krem karamel:
150 g meda
150 g šećera
150 ml slatke pavlake
30 g putera
1 kašika gustina
100ml mleka
Glazura:
160 g tamne čokolade 75% kakaa
70gr margarina
Vanila i kakao kora:
225gr margarina
200 g šećera
80 g mlevenih lešnika
180 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
3 jaja
100ml jogurta
1 kašičica vanile
3 kašike kakaoa
Kora karamel i karamel kakao:
225 g margarina
150 g šećera
50 g smeđeg šećera
80 g mlevenih lešnika
180 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
3 jaja
100ml jogurta
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašika kakao
Krem karamel:
150 g meda
150 g šećera
150 ml slatke pavlake
30 g putera
1 kašika gustina
100ml mleka
Glazura:
160 g tamne čokolade 75% kakaa
70gr margarina
Pripremanje:
Vanila i kakao :
U činiji pomešati gustin, prašak za pecivo i mlevene, pečene lešnike.
U drugoj posudi penasto umutiti margarin sa šećerom pa dodati jaja.
Spojite obe smese pa dodajte vanilu i jogurt pa sjedinite.
Podelite smesu na dve dela pa u drugi stavite kako i i sjeddinite.
Od ove smese ispecite dve kore u okruglom kalupu prečnika otprilike 22cm na 180 tepeni.
Ponovite postupak i sa druge dve kore potpuno isto, samo sto se dodaje smedji šećer. isti postupak je i pečenja.
Pomešajte u šerpi med, šećer, margarin i slatku pavlaku.
Stavite na laganu vatru uz mešanje dok ne pocne da se topi i sjedinjava, menja boju.
Lagano otapati oko 45 minuta. Skinuti sa vatre pa dodati gustin pomešan sa hladnim mlekom. vratite na vatru 15 minuta dok se krem zgusne. Ostavite da se ohladi.
U šerpi pomešajte 1,5 kašiku krem sira sa čokoladom i stavite da se otapa pa kad se otopi pomešajte ostatak sira.
Kada se pva smesa ohladila dodajte joj smesu od krem sira pa sve izmiksirajte.
Stavite prvu koru pa 1/3 krema i tak odo kraja.
kada stavite četvrtu koru napravite glazuru pa premažite tortu.
Vanila i kakao :
U činiji pomešati gustin, prašak za pecivo i mlevene, pečene lešnike.
U drugoj posudi penasto umutiti margarin sa šećerom pa dodati jaja.
Spojite obe smese pa dodajte vanilu i jogurt pa sjedinite.
Podelite smesu na dve dela pa u drugi stavite kako i i sjeddinite.
Od ove smese ispecite dve kore u okruglom kalupu prečnika otprilike 22cm na 180 tepeni.
Ponovite postupak i sa druge dve kore potpuno isto, samo sto se dodaje smedji šećer. isti postupak je i pečenja.
Pomešajte u šerpi med, šećer, margarin i slatku pavlaku.
Stavite na laganu vatru uz mešanje dok ne pocne da se topi i sjedinjava, menja boju.
Lagano otapati oko 45 minuta. Skinuti sa vatre pa dodati gustin pomešan sa hladnim mlekom. vratite na vatru 15 minuta dok se krem zgusne. Ostavite da se ohladi.
U šerpi pomešajte 1,5 kašiku krem sira sa čokoladom i stavite da se otapa pa kad se otopi pomešajte ostatak sira.
Kada se pva smesa ohladila dodajte joj smesu od krem sira pa sve izmiksirajte.
Stavite prvu koru pa 1/3 krema i tak odo kraja.
kada stavite četvrtu koru napravite glazuru pa premažite tortu.