Potrebni sastojci:
Za biskvit masu : 6 jaja, 150 g šećera, 50 g kakao praha, 100 g oraha, 60 g brašna, malo ulja i vanilin šećer. Fil : litar i po slatke pavlake, 100 g šećera, kandirano voće po želji.
Za biskvit masu : 6 jaja, 150 g šećera, 50 g kakao praha, 100 g oraha, 60 g brašna, malo ulja i vanilin šećer. Fil : litar i po slatke pavlake, 100 g šećera, kandirano voće po želji.
Pripremanje:
Odvojiti belanca od žumanaca, pa od belanaca ulupati čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Lagano umešati jedno po jedno žumance, pa brašno, ulje i vanilin šećer. Deo brašna može da se zameni istom težinom mlevenih oraha. Testo peći u kalupu prečnika 24 cm na 200 stepeni i kad se ohladi iseći na tri kore. Slatku pavlaku rashladiti i umutiti sa šećerom, paziti da se šlag ne premuti. Filovati kore i svaki red posuti seckanim voćem. Ohladiti pre serviranja. Ako želite mekše kore, natopite ih voćnim sokom.
Odvojiti belanca od žumanaca, pa od belanaca ulupati čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Lagano umešati jedno po jedno žumance, pa brašno, ulje i vanilin šećer. Deo brašna može da se zameni istom težinom mlevenih oraha. Testo peći u kalupu prečnika 24 cm na 200 stepeni i kad se ohladi iseći na tri kore. Slatku pavlaku rashladiti i umutiti sa šećerom, paziti da se šlag ne premuti. Filovati kore i svaki red posuti seckanim voćem. Ohladiti pre serviranja. Ako želite mekše kore, natopite ih voćnim sokom.