Open top menu
petak, 31. siječnja 2014.





Potrebni sastojci:
Za biskvit masu : 6 jaja, 150 g šećera, 50 g kakao praha, 100 g oraha, 60 g brašna, malo ulja i vanilin šećer. Fil : litar i po slatke pavlake, 100 g šećera, kandirano voće po želji.


Pripremanje:
Odvojiti belanca od žumanaca, pa od belanaca ulupati čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Lagano umešati jedno po jedno žumance, pa brašno, ulje i vanilin šećer. Deo brašna može da se zameni istom težinom mlevenih oraha. Testo peći u kalupu prečnika 24 cm na 200 stepeni i kad se ohladi iseći na tri kore. Slatku pavlaku rashladiti i umutiti sa šećerom, paziti da se šlag ne premuti. Filovati kore i svaki red posuti seckanim voćem. Ohladiti pre serviranja. Ako želite mekše kore, natopite ih voćnim sokom.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian