Potrebni sastojci:
700 g brašna
100 g kokosovog brašna
2 dl gazirane vode
1/2 kockice kvasca
2 kašike kakaoa
3 kašike šećera
2 dl ulja
džem
Za preliv:
500 g šećera
2 kesice vanilin šećera
2 kašike soka od limuna
3 dl vode
700 g brašna
100 g kokosovog brašna
2 dl gazirane vode
1/2 kockice kvasca
2 kašike kakaoa
3 kašike šećera
2 dl ulja
džem
Za preliv:
500 g šećera
2 kesice vanilin šećera
2 kašike soka od limuna
3 dl vode
Pripremanje:
Priprema testa:
Kvasac pomešati sa malo mlake vode, 1 kašičicom šećera i 3 kašičice brašna u retku smesu. Ostaviti poklopljeno na toplom da naraste.
Umutiti gaziranu mineralnu vodu, ulje, šećer i nadošli kvasac. Dodati deo brašna i umesiti ređe testo
Podeliti na dva dela i u jedan deo dodati kokosovo brašno a u drugi deo testa kakao.
Zatim u svaki deo testa dodati toliko brašna da se formira mekano testo pogodno za razvijanje. Ostaviti da dostoji oko 30 minuta.
Podeliti svaki deo testa na tri dela.
Od tamnog testa, na blago nauljenoj površini, oklagijom rastanjiti malu deblju palačinku. Isto uraditi sa svetlim delom, staviti ga na prethodno razvijeno testo i zajedno tanko rastanjiti u krug
Iseći na trouglove, na širi kraj staviti malo džema i uviti kifle. Na isti način napraviti kiflice od preostalog testa.
Poređati kiflice u nauljen pleh, staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni C, i peći oko 20 minuta.
Priprema preliva:
Od šećera i vode i kuvati preliv oko 5 minuta. Skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer i sok od limuna.
U vruć sirup spustiti nekoliko kiflica i ostaviti par minuta. Isto uraditi sa presotalim kolačima. Poređati na tacnu za služenje i preliti ostatkom sirupa.
Priprema testa:
Kvasac pomešati sa malo mlake vode, 1 kašičicom šećera i 3 kašičice brašna u retku smesu. Ostaviti poklopljeno na toplom da naraste.
Umutiti gaziranu mineralnu vodu, ulje, šećer i nadošli kvasac. Dodati deo brašna i umesiti ređe testo
Podeliti na dva dela i u jedan deo dodati kokosovo brašno a u drugi deo testa kakao.
Zatim u svaki deo testa dodati toliko brašna da se formira mekano testo pogodno za razvijanje. Ostaviti da dostoji oko 30 minuta.
Podeliti svaki deo testa na tri dela.
Od tamnog testa, na blago nauljenoj površini, oklagijom rastanjiti malu deblju palačinku. Isto uraditi sa svetlim delom, staviti ga na prethodno razvijeno testo i zajedno tanko rastanjiti u krug
Iseći na trouglove, na širi kraj staviti malo džema i uviti kifle. Na isti način napraviti kiflice od preostalog testa.
Poređati kiflice u nauljen pleh, staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni C, i peći oko 20 minuta.
Priprema preliva:
Od šećera i vode i kuvati preliv oko 5 minuta. Skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer i sok od limuna.
U vruć sirup spustiti nekoliko kiflica i ostaviti par minuta. Isto uraditi sa presotalim kolačima. Poređati na tacnu za služenje i preliti ostatkom sirupa.