Open top menu
petak, 24. siječnja 2014.


Jeste li ljubitelji snickers čokoladica? Mi jesmo, veliki i zato smo se trudili svim silama da pronađemo recept za domaće. Delimo ga i sa vama.
Recept smo „iskopali“ na JacquelynClark blogu i verujemo da nema mnogo razlike od onog kupovnog koji jednostavno obožavamo. Jedino nam ostaje da probamo i uverimo se.

Potrebni sastojci:

snikers

Za čokoladni sloj
  • 3 šolje na komadiće iseckane mlečne čokolade
  • ½ šolje kikiriki putera
Za nugat sloj
  • ¼ šolje putera
  • Šolja šećera
  • ¼ šolje kondenzovanog mleka 
  • 1 ½ šolja italijanske meringe
  • ¼ šolje kikiriki putera
  • 1 ½ šolja kikirikija
  • Kašičica vanila ekstrakta
Za karamel sloj
  • Vrećica karamela
  • ¼ šolje pavlake za šlag
Za početak krenite sa pripremom čokoladnog sloja – na pari topite kikiriki puter i čokoladu dok ne dobijete glatku smesu.
Polovinu smese uspite u dobro namašćen četvrtasti kalup i stavite na hlađenje da se stvrdne, 10-15 minuta.
Za nugat sloj -  Otopite puter u šerpici na srednje jakoj temperaturi na šporetu. Kad se puter otopio dodajte šećer i kondenzovano mleko,  pustite da zakuva i krčka pet minuta, povremeno mešajte. Dodajte kikiriki puter, meringu i vanilu pa sve dobro izmešajte.
Nakon toga sklonite sa vatre i lagano umešajte kikiriki.
Nugat sloj uspite u kalup preko čokolade koja se stvrdnula i vratite ponovo u zamrzivač na 10-15 minuta, a vi krenite sa pripremom karamel sloja.
Karamel sloj – Na pari rastopite karamele zajedno sa pavlakom za šlag povremeno mešajući, za ovo će vam biti potrebno 10-15 minuta. Kad su se karamele rastopile, prelijte ih preko nugat sloja pa ponovo vratite u zamrzivač da se stisne.
Kad se karamel sloj stvrdnuo vaše Snickers kocke prelijte drugim čokoladnim slojem pa još jednom stavite u frižider na finalno hlađenje.

Meringa

Blondiescakes

Potrebni sastojci:
  • 3 belanca
  • 75 ml vode
  • 100 g šećera
U malu šerpicu na šporetu stavite vodu i šećer i pustite da lagano kuvaju i naprave šećerni sirup. Dok se sirup kuha vi mutite belanca dok ne postanu čvrsta. Na kraju u belanca u tankom mlazu neprekidno mešajući dodavajte lagano ohlađen šećer sirup. Mešajte električnim mikserom dok ne dobijete čvrstu svilenkastu smesu.
Napomena: U receptu se umesto italijanske meringe koristi gotov proizvod koji se zove „marshmelows fluff“, a vi ga možete zameniti italijanskom meringom prema našem receptu.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian