Open top menu
petak, 31. siječnja 2014.





Pojesti zdravi doručak ujutro je navika, koja će vam čuvati zdravlje. Indijske palačinke sa spanaćem nude odličan spoj zdravih nutrijenata.
Treba vam nešto što će vas zasititi, što je dobro za probavu, ali ne i masno. Reč je o jelu zvanom palak (spanać) thepla, koje se priprema sa začinima, koje ovim palačinkama daju savršen ukus.

Sastojci:

  • 2 šolje (od 250 ml) brašna
  • 1 šolja iseckanog spanaća
  • 3 kašike kiselog mleka
  • 1 kašika ulja
  • Soli po želji
Dodaci 1:
  • ½  kašičice semenki kima
  • 2 zelene čili paprike, iseckane sitno
  • ½ kašičice kurkume u prahu
Ili dodaci 2:
  • 2 čena belog luka, naseckana
  • 1 zelena čili paprika, naseckana sitno
  • 2 kašike naseckanih listova peršuna
Ulje za prženje
palačinke sa spanaćem

Pomešajte brašno, spanać, kiselo mleko, ulje i so, pa dodajte mešavinu dodataka 1 ili 2. Od mešavine ćete dobiti polu-meko testo, dodajte vode ako je potrebno. Malo ga premesite (na pobrašnavljenoj površini), pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta. Od testa oblikujte 6 do 7 loptica jednake veličine (kao manji limunovi). Razvaljajte ih oklagijom u disk veličine tortilja. Zagrejte tiganj, premažite malo uljem obe strane “palačinke”, pa pecite na srednjoj temperaturi sa obe strane dok ne porumene. Redajte ih na tanjir, pa jedite sa sirom, pavlakom, kiselim mlekom ili umakom po želji. Možete ih filovati i zamotati i kao palačinke.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian