Open top menu
petak, 31. siječnja 2014.



Ove hrenovke izgledaju kao da im je postalo hladno, pa su odlučile da obuku bundu – bundu od kukuruznog brašna. Obradujte decu sa ovim “ubundanim hrenovkama”

Trebate ih peći u dubokoj šerpi sa mnogo ulja, ali kako kaže Holly sa pomenutog bloga, vredi truda.
Za deset komada “ubundanih hrenovki” potrebno vam je:
  • 1 šolja (250 ml) kukuruznog brašna
  • 1 šolja višenamenskog brašna
  • 1/4 šolje šećera
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 jaje, umućeno
  • 1 ½ šolja mleka
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika meda
  • 10 običnih hrenovki
  • 10 drvenih štapića


A za pečenje pripremite oko 2 litre ulja. (Može i manje ukoliko se odlučite da ih pečete bez štapića i vadite hvataljkom za špagete).

U šerpi dobro zagrejte ulje. U međuvremenu u većoj posudi pomešajte kukuruzno i obično brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Dodajte svemu umućeno jaje, mleko, 1 kašiku ulja i med. Sve dobro izmešajte – smesa bi trebala biti malo gušća od one za palačinke.
sa hrenovkama
Hrenovke pobrišite papirnim ubrusima i zabodite štapiće. Smesu uspite u visoku čašu i umačite hrenovke (držeći štapić) u smesu. Izvadite, sačekajte par sekundi da višak tečnosti iscuri u čašu, pa odmah stavljajte u vrelo ulje držeći hrenovku za štapić. Okrećite ako je potrebno. Pecite 2 do 3 minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju, izvadite iz ulja i redajte na papirne ubruse.

Kako vam se dopada ideja? Imate li nekih predloga za izmenu recepta?




Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian