Open top menu
petak, 31. siječnja 2014.



Fritata je italijansko jelo koje najjednostavnije možemo opisati kao malo kompleksniju kajganu. Ali, ova kajgana uz dobru salatu može biti sasvim dobar i hranjiv ručak.
Iskoristite mladi spanać ako ga nađete i za samo pola sata napravite savršenu fritatu.
Sastojci koji su vam potrebni:
By: Dinner Series

400g mladog krompira
Kašika maslinovog ulja
80g mladog spanaća
4 jaja
2 belanca
Čen belog luka
So i biber
Mladi krompir isečen na malo krupnije komade obarite u kipućoj vodi dok ne omekša od 7-8 minuta. Na tavu stavite maslinovo ulje da se zagreje,dodajte isceđen krompir i pržite 5-6 minuta povremeno mešajući. Smanjite temperaturu pa dodajte listove mladog spanaća. Sve dinstajte oko 2 minuta dok spanać ne omekša.













Jaja i belance izmešajte penjačom i prelijte preko povrća, pecite na šporetu 4-5 minuta, a zatim prebacite u rernu i pecite još toliko na maksimalnoj temperaturi.

U fritatu možete dodati parmezan ili feta sir po želji.
Prijatno!
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian