Open top menu
četvrtak, 23. siječnja 2014.

Kolač koji vam danas predstavljamo je tradicionalno rusko jelo koje oni zovu šarlotka, a reč je jednostavnoj piti sa jabukama.
Stacy sa bloga Staceysnackonline predstavila je ovaj tradicionalni ruski desert „za svaki dan“ koji obično podrazumeva razno voće, a obzirom da nam je jesen na pragu mi smo se odlučili na ovu varijantu sa jabukama.

sarlotka2

Potrebni sastojci:

  • 5-6 većih jabuka
  • 3 jaja
  • 200g šećera
  • Kašičica vanila ekstrakta
  • 125 g brašna
  • Cimet
  • Šećer u prahu
Uključite rernu da se greje na 170C, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom.
Jabuke ogulite, očistite od semenki i izrežite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje.
sarlotka3

Zatim, mutite jaja zajedno sa šećerom uz pomoć električnog miksera dok ne postanu penasta, a većina šećera se istopi, dodajte vanilu i brašno pa sve dobro izmešajte.

Smesa će biti poprilično gusta.
Dobijeno testo sipajte preko jabuka  i pecite 55-60 minuta. Kad je kolač gotov ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu. Pospite šećerom u prahu i cimetom.
Može li jednostavnije i jeftinije, a ukusnije od ovoga?


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian