Open top menu
četvrtak, 23. siječnja 2014.


Kao današnji recept za zimnicu donosimo vam nešto slasno i voćno. Reč je o breskvama u medu sa aromom cimeta.
Da bi se napravila slatka zimnica uglavnom su potrebne veće količine šećera, ali smo na blogu The praire homestad pronašli ovaj recept za slatke breskve u koji ne ide niti gram šećera.

breskve2

Potrebni sastojci:

  • 1,5 kg zrelih bresaka
  • 9 šolja vode
  • Šolja meda
  • Štapići cimeta
Breskve ogulite od kožice, a to ćete najednostavnije uraditi tako što ćete ih potpiti u kipuću vodu na dva minuta, a zatim ih prebaciti u hladnu vodu. Kožica će sama otpasti. Breskve otkoštite i izrežite ih na četvrtine.
Kad ste pripremili breskve u posudi na šporetu zakuvajte vodu i med.

breskve3

U sterilizovane teglice, na dno stavite štapić cimeta, zatim poslažite breskve i zalijte ih medenom vodom.
Teglice dobro zatvorite, poslažite ih u veću posudu, nalijte vodu (malo ispod poklopaca) i kuvajte oko 25 minuta na srednje jakoj vatri. Na taj način će se kompot konzervisati.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian