Open top menu
četvrtak, 30. siječnja 2014.









Potrebni sastojci:

Biskvit: 3 jaja 3 žlice šećera 3 žlice brašna Voćni dio: bilo koje voće iz kompota, zamrzivača ili svježe (breskve, jagode, ananas, višnje….) 1 puding od vanilije 4 dl vode ili soka iz konzerve Krema: 50 dag svježeg kravljeg sira 2 kisela vrhnja 10-15 dag šećera limunova ili narandžina korica vanilin šećer 2 vrećice šlaga 3 vrećice želatine 1-2 vrećice preljeva za torte


Pripremanje:

Istući bjelanjke u snijeg dodavajući šećer, zatim jedno po jedno žumance i brašno. Ispeći u okruglom kalupu za torte oko 10 minuta na 200 C. Ako želite umijesto torte praviti kolač u tepsiji onda napravite biskvit od 5 jaja, 5 žl. šećera i 5 žl. brašna. Kuhati narezano voće sa sokom (ili vodom sa malo šećera). Kad provrije dodati puding razrijeđen sa malo soka. Skuhano odmah preliti preko biskvita u kalupu. Poravnati i ohladiti. Sir pomiješati sa vrhnjem, dodati šećer, vanilin šećer i limunovu koricu.Izraditi šlag i umiješati u sir. Nakvasiti želatinu u malo vode i kad nabubri otopiti na laganoj vatri (ne smije provrijati). Brzo miksajući umiješati u smjesu sira i šlaga. Kremu premazati preko voćnog dijela i ostaviti u hladnjak. Od preostalog soka skuhati po uputi na vrećici preljev za torte i preliti preko torte, te malo posuti kokosom. Količinu voća odredite sami, jer za kolač u tepsiji treba malo više voća i 2 pudinga od vanilije.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian