Potrebni sastojci:
Za 1. koru:
5 belanaka
150g šećera
200g mlevenih oraha
1 kašika brašna
Za 2. koru:
5 belanaka
150g šecera
200g mlevenih pečenih lešnika
1 kašika brašna
Za 3. koru:
5 belanaka
150g šećera
200g mlevenih badema
1 kašika brašna
Za fil: 15 žumanaca
15 kašika šećera
100g čokolade
300g maslaca
Za čokoladnu glazuru: 200g čokolade
6 kašika ulja
Za 1. koru:
5 belanaka
150g šećera
200g mlevenih oraha
1 kašika brašna
Za 2. koru:
5 belanaka
150g šecera
200g mlevenih pečenih lešnika
1 kašika brašna
Za 3. koru:
5 belanaka
150g šećera
200g mlevenih badema
1 kašika brašna
Za fil: 15 žumanaca
15 kašika šećera
100g čokolade
300g maslaca
Za čokoladnu glazuru: 200g čokolade
6 kašika ulja
Pripremanje:
Lesnike prethodno ispeći u pećnici, skinuti tanku braon ljusku i samleti.
Bademe preliti kipućom vodom, oljustiti i isto ispeći u pećnici, pazeći da ostanu svetli.
Postupak je isti za sve tri kore: penasto umutiti bjelanca, dodati šećer i na kraju pažljivo umešati orahe, lešnike, bademe i dodati kašiku brašna.
Sipati u pleh obložen masnim papirom i peći na 180-200 C, oko 20 minuta.
U međuvremenu pripremiti fil: kuhati na pari žumanca i šećer, pa kad se zgusnu dodati čokoladu.
Ohladjeni fil izmesati sa umućenim maslacem i filovati kore, prvo sa orasima, u sredini sa bademima, a preko staviti koru sa lešnicima.
Premazati tanko filom sa svih strana, pa kad se malo rashladi preliti čokoladnom glazurom.
Za dekoraciju umutiti penasto maslac i rastopljenu čokoladu ,i špricom sa zvezdastim nastavkom napraviti borduru.
Stranice ukrasiti mlevenim lešnicima.
Lesnike prethodno ispeći u pećnici, skinuti tanku braon ljusku i samleti.
Bademe preliti kipućom vodom, oljustiti i isto ispeći u pećnici, pazeći da ostanu svetli.
Postupak je isti za sve tri kore: penasto umutiti bjelanca, dodati šećer i na kraju pažljivo umešati orahe, lešnike, bademe i dodati kašiku brašna.
Sipati u pleh obložen masnim papirom i peći na 180-200 C, oko 20 minuta.
U međuvremenu pripremiti fil: kuhati na pari žumanca i šećer, pa kad se zgusnu dodati čokoladu.
Ohladjeni fil izmesati sa umućenim maslacem i filovati kore, prvo sa orasima, u sredini sa bademima, a preko staviti koru sa lešnicima.
Premazati tanko filom sa svih strana, pa kad se malo rashladi preliti čokoladnom glazurom.
Za dekoraciju umutiti penasto maslac i rastopljenu čokoladu ,i špricom sa zvezdastim nastavkom napraviti borduru.
Stranice ukrasiti mlevenim lešnicima.