Jos jedan jednostavan kolac za Kuhinje i ideje vam donosimo..
Tijesto
- 8 zumanjaka
- 40 dkg maslaca
- 60 dkg secera
- 2 dcl mlijeka
- 60 dkg brasna
- 10 bjelanjaka
- 4 zlice kakaoa
Krema
- 36 dkg cokolade
- 18 zlica mlijeka
- 4 zumanjka
- 28 dkg secera
- 30 dkg maslaca
- 20 dkg oraha
Priprema:
Tijesto:
Pjenasto umutiti zumanjke, maslac i secer,te postupno dodavtai mlijeko, brasno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Odvojiti polovicu smjese i u nju dodati kakao.
Tijesto peci svako posebno na masnom papiru u istoj velicini lima za pecenje.
Tijesto peci svako posebno na masnom papiru u istoj velicini lima za pecenje.
Krema:
Tuci na laganoj vatri cokoladu, mlijeko, zumanjke i secer. Kuhati oko 5 minuta, maknuti s vatre i u vruce umijesati margarin da se rastopi i orahe.
Vrucu kremu izliti na crnu biskvitnu podlogu, razmazati i prekriti bijelim biskvitom. Lagano pritisnuti rukom i ostaviti do iduceg dana da se krema stegne.
Kolac posipati secerom u prahu.