Open top menu
srijeda, 29. siječnja 2014.



Jos jedan jednostavan kolac za Kuhinje i ideje vam donosimo..





Sastojci:
Tijesto
  • 8 zumanjaka
  • 40 dkg maslaca
  • 60 dkg secera
  • 2 dcl mlijeka
  • 60 dkg brasna
  • 10 bjelanjaka
  • 4 zlice kakaoa
Krema
  • 36 dkg cokolade
  • 18 zlica mlijeka
  • 4 zumanjka
  • 28 dkg secera
  • 30 dkg maslaca
  • 20 dkg oraha
Priprema:

Tijesto:
Pjenasto umutiti zumanjke, maslac i secer,te postupno dodavtai mlijeko, brasno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Odvojiti polovicu smjese i u nju dodati kakao.
Tijesto peci svako posebno na masnom papiru u istoj velicini lima za pecenje.
Krema:
Tuci na laganoj vatri cokoladu, mlijeko, zumanjke i secer. Kuhati oko 5 minuta, maknuti s vatre i u vruce umijesati margarin da se rastopi i orahe.
Vrucu kremu izliti na crnu biskvitnu podlogu, razmazati i prekriti bijelim biskvitom. Lagano pritisnuti rukom i ostaviti do iduceg dana da se krema stegne.
Kolac posipati secerom u prahu.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian