Open top menu
ponedjeljak, 20. siječnja 2014.

I onda kada pomislite da ne postoji način na koji do sad niste spremali ili jeli krompir, mi smo tu da vas uverimo u drugačije. Donosimo vam recept sa Our best bites sajta  za krompir punjen jajima.
Ako vam je ponestalo ideja kako da spremite krompir, evo jedne kreativne ideje. Ovako pripremljen krompir možete poslužiti kao prilog uz neko posnije meso ili kao toplo predjelo, odaberite sami.

Potrebni sastojci:

  • Krompiri ispečeni u kori, lagano ohlađeni
  • Istopljeni puter
  • So, biber
  • Naribani sir (čedar, gauda, ementaler)
  • Jaja
  • Punjenje po želji (pršut, slanina, mladi luk, sitno seckana paprika)
Rernu zagrejte na 190C.
Krompir polegnite i uzdužno odrežite vrh svakog krompira. Uz pomoć kašičice lagano izdubite krompir, ostavljajući tanki sloj krompira uz koru. Pazite da ne probušite dno.
krompir1

Unutrašnjost krompira premažite rastopljenim maslacem i pospite solju i biberom. Dno krompira napunite naribanim sirom , a zatim slažite osatatak sastojaka po želji (mladi luk, sitno seckana paprika, slalnina, pršut) pustite mašti na volju.
krompir2


Na kraju, na vrh fila razbijte po jedno jaje u svaki krompir, pospite sa još malo soli i bibera i po želji, još malo sira.
krompir4

Pecite u rerni 20-ak minuta, belance bi trebalo biti dobro pečeno, a žumance pomalo tečno.
krompir6

Napomena: Krompire u kori pecite zamotane u foliji oko sat vremena na temperaturi od 220C.
Savet: Krompir koji ste izdubili iskoristite za pire ili krompir salatu.



Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian