Open top menu
utorak, 21. siječnja 2014.


Ne pravi se sva testenina u boji sa bojom za hranu. Ova ljubičasta testenina sa cveklom biće pravo osveženje na vašem stolu.
Ideju smo pronašli na blogu Handmadetherapy i ne plašite se – ovu testeninu je baš jednostavno napraviti. U suštini pravite je kao i svaku drugu, samo što dodajete pire od skuvanih cvekli. Možete se i voditi smernicama iz teksta .
ljubičasta testenina

ljubičasta testenina
Ljubičasta testenina – sastojci:

  • 3 jajeta, na sobnoj temepraturi
  • 3 do 4 šolje višenamenskog brašna
  • ½ šolje pirea od cvekle
Jednu do 2 cvekle ogulite i iseckajte na komadiće, pa ispecite u rerni dok ne omekšaju. Izmiksajte ih u blenderu ili seckalici za hranu dok ne dobijete pire. Umesite testo od 3 jajeta i brašna, dodajte i pire (pola šolje), pa nastavite mesiti dok ne dobijete glatko testo ljubičaste boje. Dodavajte brašna ako je testo preretko ili vode, ako je pregusto. Kada ste dobili ujednačenu mešavinu, testo premesite 5 minuta rukama na pobrašnavljenoj površini, pa umotajte u plastičnu foliju, pa ostavite da odstoji sat vremena.
ljubičasta testenina

Napravite testeninu uz pomoć mašine za ovu namenu ili ga istanjite što tanje možete i secite trakice oštrim nožem. Možete ih kuvati odmah sveže kao i svaku drugu testeninu (u kipućoj slanoj vodi 5 do 7 minuta) ili sušiti na sobnoj temperaturi, pa čuvati u hermetički zatvorenim posudicama do kuvanja.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian