Open top menu
petak, 31. siječnja 2014.




Ovih dana, kada je pravo leto napokon stiglo, od recepata su nam zanimljivi samo oni koji spadaju u kategoriju „brzo i lako“.
Ukoliko vam se ne mesi testo, ne opterećujte se, kupite ono zamrznuto, za pizzu i napravite nešto malo drugačije, ali ukusno i što je najvažnije biće gotovo za čas posla.

Potrebni sastojci:

pogačice sa mocarelom

  • 2 veća jajeta
  • ¼ šolje sitno seckanog peršuna
  • Kašičica limunove korice
  • 100 g mocarela sira, izribanog
  • Maslinovo ulje
  • Gotovo testo za pizzu
  • Šunka ili neka druga salama po želji
  • Sveža paprika
  • Šampinjoni
  • 100 g kačkavalja
Uključite rernu da se greje na 200C. U jednoj manjoj posudi izmutite jaje sa peršunom i limunovom koricom. Polovinu smese uspite u posebnu posudu kojoj ćete dodati mocarelu, a drugu polovinu ostavite za premazivanje.

Testo za pizzu tanko razvaljajte i na jednu polovinu testa stavite mešavinu jaja i mocarele, pospite šunkom, kačkavaljem i na tanke prutiće narezanom svežom paprikom. Drugom polovinom testa prekolpite nadev tako da formirate pogačicu, a krajeve malo umotajte ili pritisnite viljuškom da nadev ne bi iscurio za vreme pečenja. Pogačicu stavite na pleh za pečenje koji ste prethodno kratko zagrejali u rerni i pecite 15-ak minuta, a zatim je izvadite, premažite sa mešavinom jaja i peršuna pa pecite još pet minuta.
pogačice sa mocarelom 1

Ono što je najbolje kad je ovo jelo u pitanju jeste da ne morate striktno da se pridržavate recepta, vašu pogačicu možete puniti čime god želite, šta vam se nađe u frižideru, modifikujte je prema vašem i ukusu vaših ukućana.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian