Ovih dana, kada je pravo leto napokon stiglo, od recepata su nam zanimljivi samo oni koji spadaju u kategoriju „brzo i lako“.
Ukoliko vam se ne mesi testo, ne opterećujte se, kupite ono zamrznuto, za pizzu i napravite nešto malo drugačije, ali ukusno i što je najvažnije biće gotovo za čas posla.
Potrebni sastojci:
- 2 veća jajeta
- ¼ šolje sitno seckanog peršuna
- Kašičica limunove korice
- 100 g mocarela sira, izribanog
- Maslinovo ulje
- Gotovo testo za pizzu
- Šunka ili neka druga salama po želji
- Sveža paprika
- Šampinjoni
- 100 g kačkavalja
Uključite rernu da se greje na 200C. U jednoj manjoj posudi izmutite jaje sa peršunom i limunovom koricom. Polovinu smese uspite u posebnu posudu kojoj ćete dodati mocarelu, a drugu polovinu ostavite za premazivanje.
Testo za pizzu tanko razvaljajte i na jednu polovinu testa stavite mešavinu jaja i mocarele, pospite šunkom, kačkavaljem i na tanke prutiće narezanom svežom paprikom. Drugom polovinom testa prekolpite nadev tako da formirate pogačicu, a krajeve malo umotajte ili pritisnite viljuškom da nadev ne bi iscurio za vreme pečenja. Pogačicu stavite na pleh za pečenje koji ste prethodno kratko zagrejali u rerni i pecite 15-ak minuta, a zatim je izvadite, premažite sa mešavinom jaja i peršuna pa pecite još pet minuta.
Ono što je najbolje kad je ovo jelo u pitanju jeste da ne morate striktno da se pridržavate recepta, vašu pogačicu možete puniti čime god želite, šta vam se nađe u frižideru, modifikujte je prema vašem i ukusu vaših ukućana.